Min historia

Bättre konst

I Walk The Line (foto Pia Harjula)

Min historia

Jag föddes 1945 i den vackra staden Västerås....Växte upp på landet straxt utanför Västerås i en liten vacker by som heter Kolmsta.
Att måla, teckna, sjunga och spela har sedan barnsben allti funnits med i livet.Mina bästa ämnen i skolan.. Stora A i båda..
Efter en karriär inom försäljningsvärlden, började jag i mitten av 80-talet ta måleriet mera på allvar.
Efter ett besök i Salvador Dalis hem och ateljé i slutet på 90-talet blev jag helt betagen och då insåg jag att det var det här jag egentligen skulle hålla på med...😮😀Helt fantastiskt ögonblick i mitt liv !!

Sedan 2005 arbetar jag med måleriet på heltid i ateljéer belägna i Västerås och La Marina i Spanien.

Jag är autodidakt (självlärd alltså ) och arbetar mest i olja och akryl med en blandning av olika tekniker och verktyg, använder palettkniven speciellt mycket.
Jag försöker ständigt hitta nya vägar och material för att på så sätt komma längre i mitt måleri....
Stora dukar och väggar, där ytorna får ge plats åt kroppar och figurer är det jag helst av allt vill måla, men även små och mera lättplacerade bilder och teckningar med lite speciella inramningar har blivit mycket uppskattade av min stora kundkrets.
Motiven växlar från musik, dans, flamenco, Spanskinspirerat, golf och annan sport, till mjuka varma sköna kvinnokroppar, stilleben med blommor och även en del landskap har funnit sin plats på mina dukar, paraplyer i regn är mitt senaste ....
Mustiga och riktigt kraftiga färger i tjocka lager karaktäriserar ofta mina alster...

Sedan 1989 har jag haft ett flertal utställningar i bla Cadaques i Spanien, Stockholm, Eskilstuna, Gävle, Strömsholm, Vingåker, Ängelsberg, Dansbandsveckan i Malung, "Galleri Stallet" Arboga, Galleri Wision i Surahammar mm samt ett flertal i Västerås bla i Konserthuset, Aros Congress Center,VLT huset, Cleo, Global Living, Djäkneberget, Falkenbergska kvarnen, Sportköket, Jonnys krog, "Galleri C" , Ängsö Slott, "Mormors Bak" i Ramnäs, Oxbackens Kulturcenter, Rest Nom, Drivers Bar  mm mm

En mycket framgångsrik utställning var den i Salvador Dalis hemort Cadaques i norra Spanien där kritiken från en av Dalis närmaste vänner var mycket positiv och har inspirerat mig mycket sedan dess.. De flesta tavlorna såldes till köpare från hela världen under de första dagarna av utställningen.

Konstföreningar som köpt mina verk är bla Telia, Posten, IBM, Semper, ICA, Ängelsbergs Konstförening, Kopparlundens Konstföreningen ArosArt mfl ....

Jag målar gärna på beställning... Ge mig bara mått- färger - motiv etc enl önskemål..

Jag spelar gitarr och sjunger i flera konstellationer.. bla i "Blue Billy Boys", "Gubbröra", i "Yxi & Kaxi" med Fritte, i "Blended Bluegrass Band", och nu det senaste bandet "Memphis Band" En riktigt häftig konstellation...Sjunger även med Nina Lizell och Little Gerhard.. Och sjunger i kören "Rockeverybody" 

Jag hoppar även in som gästartist i olika band tex Aros Marshalls, Fyra Knektar, Udda Gubbar mfl.. och sjunger då Jonny Cash.. "Hallo I´m Jonny Cash"

Jag fixar fester under temat "Livet är en Fest" och älskar att laga och exprimentera med matlagning och har även varit med i TV 4 programmet "Halv åtta hos mig" 2009...                 Min son Jocke och jag lär olika grupper, föreningar och företag att laga mat under namnet "Kulinariska möten"

Gå gärna in på tidningen Bättre konst, där finns ett jättebra reportage om mig..

Vaknar varje morgon och känner stor tacksamhet till och för livet och allt fantastiskt jag får uppleva..

Tag gärna kontakt med mig via
Mobil +4670 668 15 39
Spain +34 6038 10 411

Epost matti.koskinen@telia.com

Hemsidan www.matti-koskinenart.se

Sjunger med kören "Rockeverybody" i musikalen "Rocken lever"